retourneren

JE KUNT EEN ARTIKEL ALLEEN RETOURNEREN WANNEER:

  • Bij verzegelde producten die niet geschikt zijn om te worden teruggezonden om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne de verzegeling na de levering niet is verbroken.
  • Het product binnen de fabrieksgarantietermijn defect is gegaan, in een geval van fabrieksgarantie.

GARANTIETERMIJNEN

Op elke aankoop heb je als consument recht op de wettelijke bepalingen omtrent garantie. De wettelijke garantie houdt in dat het product datgene is of moet doen wat je er in alle redelijkheid van mag verwachten. Op fitnessapparatuur heb je daarnaast twee jaar fabrieksgarantie. Deze fabrieksgarantie doet niks af aan de eerder wettelijke garantie.

ARTIKELEN DIE NIET RETOUR GEZONDEN KUNNEN WORDEN:

Producten die binnen de bedenktermijn kunnen bederven kunnen niet worden geretourneerd.

HOE GAAT DE RETOURPROCEDURE IN ZIJN WERK?

1) Neem contact op met onze klantenservice

2) Je ontvangt van ons een retourformulier per email

3) Vul het retourformulier zo compleet mogelijk in en voeg deze toe aan het pakket dat u wilt retourneren

4) Verstuur het pakket naar het adres op het retourformulier.

FINANCIËLE AFHANDELING VAN DE RETOURZENDING

Zodra we het pakket inclusief retourformulier bij ons binnen is gekomen, zullen wij het aankoopbedrag binnen 5 werkdagen terugstorten. Wij betalen terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee de transactie oorspronkelijk is verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd.

BETAALVERPLICHTING

Door gebruik te maken van het herroepingsrecht vervalt niet je eventuele betaalverplichting bij AfterPay. Je dient binnen de gestelde termijn te betalen.

RUILEN

Het omruilen van producten is niet mogelijk.

HERROEPINGSRECHT

Je hebt het recht om binnen 14 dagen, zonder opgaaf van reden de overeenkomst te herroepen. Binnen deze termijn mag je het artikel bekijken en beoordelen.

De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop het artikel in je bezit is. Hiermee bedoelen we wanneer het pakket door jou of door jou aangewezen derde in ontvangst is genomen. Als je de overeenkomst herroept, ontvang je alle betalingen die je tot op dat moment hebt gedaan in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij de herroepingsmededeling hebben ontvangen. Wij betalen terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee de transactie oorspronkelijk is verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt ingestemd; er worden in ieder geval geen kosten in rekening gebracht voor de terugbetaling. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of totdat je hebt aangetoond dat de goederen zijn teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. Na herroeping moet je de goederen zo snel mogelijk, en binnen 14 dagen aan ons terugzenden of overhandigen. Je bent op tijd als de goederen zijn teruggestuurd voordat de termijn van 14 dagen is verstreken. De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor je eigen rekening. Daarnaast ben je alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen, die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen. Deze waardevermindering mogen wij in dat geval verrekenen met het terug te storten bedrag.

HOE KUN JE GEBRUIK MAKEN VAN HET HERROEPINGSRECHT?

  • Voor een snelle afhandeling verzoeken wij je om contact op te nemen met onze klantenservice via e-mail, chat of telefoon.
  • Graag hierbij je ordernummer en de producten die je retour wilt sturen vermelden.
  • Je ontvangt een e-mail met een bevestiging van de retouraanvraag, een retourformulier en een RET-nummer.
  • Wij verzoeken je vervolgens het ingevulde retourformulier bij het pakket te voegen
  • Verpak je bestelling goed, zodat deze in goede staat bij ons binnenkomt.
  • Geef je bestelling vervolgens af bij een postkantoor.
  • Retour adres Athlete Life: 

Athlete Life
Kattegat 6A
3446CL Woerden 

Let op: Bewaar altijd het verzendbewijs met de Track & Trace code!